Plotly ir Dash galia

·

·

()

Epochoje, kai svarbiausias yra duomenimis grindžiamas sprendimų priėmimas, efektyvus duomenų vizualizavimas tapo dar svarbesnis nei bet kada anksčiau. Tarp įrankių, galimų atlikti šią užduotį, „Plotly“ ir „Dash“ pasirodė kaip pagrindiniai sprendimai, kurių pagrindas yra tvirta atvirojo kodo „JavaScript“ diagramų biblioteka. Šiame straipsnyje nagrinėjamos pagrindinės šios platformos maitinančios technologijos, jos pranašumai ir kaip ji padeda iš duomenų gauti prasmingų įžvalgų.

Kas yra Plotly?

Plotly yra aukšto lygio atvirojo kodo duomenų vizualizavimo biblioteka, leidžianti kūrėjams kurti interaktyvias ir vizualiai patrauklias diagramas ir grafikus. Sukurta ant D3.js ir stack.gl, Plotly.js yra atvirojo kodo JavaScript grafikų biblioteka, kuri veikia Plotly. Jame yra daugiau nei 40 skirtingų grafikų tipų, pradedant 3D diagramomis, geografiniais žemėlapiais, SVG ir baigiant statistiniais grafikais, kurie visi yra interaktyvūs ir pritaikomi.

Siužetas tampa interaktyvių, žiniatinklio duomenų vizualizacijų sinonimu. Jis sukurtas ant D3.js ir Stack.gl ir palaiko daugiau nei 35 statistinių, finansinių, geografinių, mokslinių ir 3 dimensijų diagramų tipus.

Stuburas

D3.js (duomenimis pagrįsti dokumentai) yra įtakinga „JavaScript“ biblioteka, kuri naudoja skaitmeninius duomenis dinaminių ir interaktyvių grafinių formų kūrimui ir valdymui. D3 pasižymi savo lankstumu. Tai suteikia pagrindines atvaizdavimo ir animacijos galimybes, leidžiančias vartotojams generuoti labai pritaikomus vaizdus.

Kita vertus, Stack.gl yra atvira programinės įrangos ekosistema, skirta WebGL, kurią sukūrė ir prižiūri bendradarbiai iš viso pasaulio. Jame pateikiamas modulinių įrankių ir kūrimo blokų rinkinys, įgalinantis turtingas ir našias duomenų rinkinių vizualizacijas. Kartu su D3.js, Stack.gl suteikia Plotly.js galimybę teikti aukštos kokybės, interaktyvias 3D ir WebGL diagramas.

Stiprybės

  1. Diagramų įvairovė: Plotly.js palaiko daugybę diagramų tipų, įskaitant histogramas, dėžutės diagramas, šilumos žemėlapius, sklaidos diagramas, linijines diagramas ir kt. Ši didžiulė kolekcija palengvina įvairiapusį duomenų vizualizavimą, pritaikomą įvairiems poreikiams.
  2. Interaktyvumas: išskirtinė Plotly.js funkcija yra interaktyvumo palaikymas. Vartotojai gali keisti diagramų mastelį, stumdyti, užvesti pelės žymeklį ir spustelėti diagramas. Šis interaktyvumas padeda išnagrinėti duomenis, kad būtų galima atlikti išsamesnę analizę.
  3. Pritaikymas: naudojant Plotly.js, tinkinimas yra labai svarbus. Kūrėjai gali keisti spalvas, dydžius ir išdėstymus ir netgi pridėti pasirinktinį tekstą ar komentarus, kad būtų sukurta tikrai pritaikyta duomenų vizualizavimo patirtis.

Dash: A Closer Look

„Plotly“ sukurta „Dash“ yra atvirojo kodo „Python“ sistema, skirta kurti analitines žiniatinklio programas. Nereikia „JavaScript“, todėl „Dash“ yra pagrindinis „Python“ kūrėjų įrankis. Dash programas sudaro interaktyvios Plotly.js žiniatinklio diagramos ir valdikliai, kurie pateikiami naudojant Python.

Kodėl verta rinktis Dash?

  1. „JavaScript“ nereikia: „Dash“ užpildo atotrūkį tarp priekinės ir galinės dalies kūrimo. Leidžia Python kūrėjams kurti turtingas žiniatinklio programas nereikalaujant daug žinių apie JavaScript, HTML ar CSS.
  2. Daugkartiniai komponentai: Dash padidina efektyvumą su daugkartiniais komponentais, sukurtais naudojant Plotly.js, React.js ir Flask, kuriuos galima tinkinti ir bendrinti keliuose projektuose.
  3. Siejimo diagramų susiejimas: „Dash“ leidžia vartotojams kurti tarpusavyje sujungtas diagramas, kuriose pasirinkus arba priartinus vieną diagramą galima atnaujinti kitą. Tai padidina vartotojo galimybes tyrinėti sudėtingus duomenų ryšius.

Naudojimo patarimai

  1. Pasinaudokite „Plotly“ internetiniu diagramų redaktoriumi: tiems, kurie mažiau susipažinę su „JavaScript“ ar „Python“, „Plotly“ siūlo patogią vartotojui. Internetinė diagramų rengyklė, leidžianti greitai kurti ir eksportuoti diagramas.
  2. Pasinaudokite „Dash“ atgaliniais skambučiais: „Dash“ atgalinio skambinimo funkcijos įgalina jūsų programų interaktyvumą. Šios funkcijos reaguoja į įvesties komponentų pokyčius, kad atnaujintų išvesties komponentus ir sukurtų dinamišką programos patirtį.

Ateities kryptys ir bendruomenės įsitraukimas

Nors Plotly.js ir Dash jau pasirodė esąs išsamūs ir galingi įrankiai, svarbu pažymėti, kad jie abu yra atvirojo kodo projektai. Tai reiškia, kad jiems naudinga nuolatinė evoliucija ir pasaulinės kūrėjų bendruomenės atliekami patobulinimai. Taigi, vartotojai gali laukti reguliarių atnaujinimų, siūlančių naujų funkcijų, pagerintą našumą ir dar lengvesnį naudojimą.

Būdami atvirojo kodo bendruomenės nariai, vartotojai taip pat turi galimybę prisidėti prie platformų. Tai gali apimti viską, pradedant naujų komponentų kūrimu ir klaidų taisymu. Ir tobulinti dokumentaciją, kad būtų galima dalytis mokymo priemonėmis ir naudojimo atvejais, kurie gali padėti kitiems vartotojams.

Integracija su kitomis technologijomis

Plotly.js ir Dash siūlo įspūdingas atskiras galimybes, tačiau jie taip pat sklandžiai integruojasi su įvairiomis kitomis technologijomis, išplečiant jų funkcionalumą. Pavyzdžiui, galite naudoti „Plotly“ „Jupyter Notebooks“ arba „Google Colab“ interaktyviam duomenų tyrinėjimui. Kita vertus, „Dash“ gali integruotis su įvairiais duomenų šaltiniais ir bibliotekomis. Įskaitant Pandas, SQL duomenų bazes ir kt. Dėl to Plotly.js ir Dash tampa ne tik galingais vizualizacijos įrankiais, bet ir svarbia didesnės duomenų mokslo ekosistemos dalimi.

Patarimai, kaip dirbti

  1. Susipažinkite su dokumentacija: tiek viena, tiek kita turi daug dokumentų ir aktyvių bendruomenių. Pravartu pasinaudoti šiais ištekliais.
  2. Pradėkite paprastai: ypač dirbant su sudėtingomis vizualizacijomis, gali būti naudinga pradėti nuo pagrindinės diagramos ir palaipsniui pridėti elementų bei funkcijų.
  3. Naudokite „Dash“ integruotus komponentus: „Dash“ siūlo įvairius integruotus komponentus, kurie gali sutaupyti laiko ir užtikrinti nuoseklesnius rezultatus.
  4. Pasinaudokite „Plotly“ interaktyvumu: „Plotly“ sukurta taip, kad būtų interaktyvi. Informacija apie pelės žymeklį, mastelio keitimas ir panoramavimas yra integruoti ir gali būti pritaikyti pagal savo poreikius.

Išvados

Plotly.js ir Dash pasirodė esąs galingi įrankiai duomenų vizualizavimui ir žiniatinklio programų kūrimui. Jie pašalina kliūtis, paprastai susijusias su šiomis užduotimis, suteikdami aukšto lygio sąsajas su didžiule diagramų ir grafikų kolekcija. Tiek Plotly, tiek Dash palaiko atvirojo kodo bendruomenė, nuolat prisidedanti prie jų tobulinimo ir plėtros. Nesvarbu, ar esate patyręs kūrėjas, ar duomenų analitikas, Plotly.js ir Dash siūlo veiksmingą būdą perteikti sudėtingas duomenų istorijas naudojant vizualiai patrauklias ir interaktyvias diagramas.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?