Kas yra progresyviosios žiniatinklio programos (Progressive Web Apps)?

·

·

()

Naršydami skaitmeninėje eroje, sąveikos su internetiniu turiniu būdas nuolat kinta. Šios evoliucijos priešakyje yra progresyvios žiniatinklio programos (Progressive Web Apps – PWA) – žaidimą keičianti technologija, sujungianti geriausius tinklalapių ir programų mobiliesiems aspektus. Prisijunkite prie mūsų, kai gilinamės į PWA pasaulį, tyrinėdami jų unikalias funkcijas, pranašumus, realaus pasaulio programas ir kodėl jie skelbiami kaip žiniatinklio programų ateitis.

Progresyvios žiniatinklio programos (PWA): atotrūkis tarp žiniatinklio ir mobiliojo ryšio

Įsivaizduokite, kad platus tinklalapių pasiekiamumas ir suderinamumas susilieja su intuityvia ir patrauklia mobiliųjų programų patirtimi. Progresyvios žiniatinklio programos (PWA) leidžia tai padaryti. Šios programos yra naujos kartos žiniatinklio kūrimo dalis, pagerinančios vartotojo patirtį kaip niekada anksčiau.

Pagrindinės funkcijos, apibrėžiančios progresyvias žiniatinklio programas

Progresyviosios žiniatinklio programos (PWA) sukurtos remiantis pagrindiniais principais ir funkcijomis, kurios išskiria jas nuo įprastų svetainių ir savųjų programų.

Pirma, PWA yra progresyvūs, tai reiškia, kad jie sukurti taip, kad veiktų kiekvienam vartotojui, nepaisant jo pasirinktos naršyklės. Jie sukurti laipsniškai tobulinant kaip pagrindinį principą.

Antra, jie reaguoja, koreguoja sąsają pagal įrenginį ir ekrano dydį. Nepriklausomai nuo to, ar žiūrite mobiliajame telefone, planšetiniame kompiuteryje ar staliniame kompiuteryje, PWA užtikrina nuolatinę puikią vartotojo patirtį.

Trečia, PWA gali veikti neprisijungus arba esant blogoms tinklo sąlygoms. Šią funkciją įgalina paslaugų darbuotojai, scenarijai, leidžiantys talpykloje saugoti programos išteklius. Tai reiškia, kad vartotojai vis tiek gali pasiekti programos turinį net neturėdami stabilaus interneto ryšio.

Atvejo analizės ir progresyvių žiniatinklio programų diegimo privalumai

Norėdami suprasti progresyvių žiniatinklio programų (PWA) naudą, panagrinėkime keletą realaus pasaulio pavyzdžių. „Twitter Lite“, PWA, tapo numatytuoju „Twitter“ naudotojų mobiliuoju žiniatinkliu. Be to, ši programa sunaudoja mažiau duomenų, veikia sudėtingomis tinklo sąlygomis ir padidino vartotojų įsitraukimą.

Kitas pavyzdys yra „Starbucks“ PWA. Klientai gali naršyti meniu, tinkinti užsakymus ir įtraukti prekes į savo krepšelį net neprisijungę. Kai jie vėl prisijungia, pakeitimai sinchronizuojami automatiškai.

Naudotojams PWA siūlo puikią patirtį, nereikia atsisiųsti ar atnaujinti programų, taupant vertingą įrenginio saugyklą.

Įmonės taip pat gauna naudos įgyvendindamos PWA. Jie pastebėjo didesnį naudotojų įsitraukimą, pailgėjo laiką, praleistą programoje, ir pagerino konversijų rodiklius. „Forbes“, perėjus prie PWA, naudotojo seanso trukmė padidėjo 43 proc., o įsitraukimas padidėjo 100 proc.

PWA augantis poveikis ir ateitis

Kadangi vis daugiau įmonių suvokia PWA naudą, galime tikėtis, kad ateityje PWA daugės. Interneto technologijoms toliau tobulėjant, PWA galimybės tik didės.

PWA atsiradimas rodo naują žiniatinklio programų skyrių, suteikiantį galimybę pasiekti prieinamesnę, patikimesnę ir patrauklesnę naudotojų patirtį. Be to, dėl daugybės jų pranašumų PWA yra interneto kūrimo ateitis.

Apibendrinant galima pasakyti, kad progresyviosios žiniatinklio programos (PWA) yra didelė žiniatinklio technologijų pažanga. Teikdami sklandžią, į programas panašią patirtį, kurią galima pasiekti net esant prastoms tinklo sąlygoms, PWA yra pasirengę pakeisti mūsų sąveiką su žiniatinklio turiniu.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?