Kas yra elgesio internetas (Internet of Behaviors – IoB)?

·

·

()

Elgesio internetas (Internet of Behaviors IoB) yra pažangiausia koncepcija, kuri kelia bangas technologijų pasaulyje. Bet ką tai reiškia? Iš esmės IoB sujungia technologijas ir duomenis, kad gautų įžvalgų apie žmogaus elgesį, kurį vėliau galima panaudoti darant įtaką veiksmams ir sprendimams.

Nuo kūno rengybos stebėjimo priemonių, skatinančių jus link sveikesnio gyvenimo būdo, iki pritaikytų rinkodaros kampanijų – IoB įvairiais būdais formuoja mūsų gyvenimą. Prisijunkite prie mūsų, kai atskleisime šio reiškinio sudėtingumą, jo pritaikymą realiame gyvenime ir didžiulę naudą, kurią jis teikia tiek asmenims, tiek pramonės šakoms.

Įvadas į elgesio internetą (IoB)

Elgesio internetas (Internet of Behaviors IoB) yra madingas žodis, į kurį neseniai galėjote užkliūti. Bet kas tai tiksliai? Paprastais žodžiais tariant, IoB reiškia duomenų iš įvairių šaltinių rinkimą ir panaudojimą, siekiant suprasti ir paveikti žmogaus elgesį. Dėl technologijų pažangos tapo lengviau surinkti didžiulius duomenų kiekius. Vadinasi, IoB yra tarsi tiltas tarp šių duomenų ir veiksmingų įžvalgų apie žmogaus veiksmus.

Pavyzdžiui, pagalvokite apie kūno rengybos stebėjimo priemones. Jie stebi jūsų kasdienę veiklą ir sveikatą. Be to, šie duomenys gali turėti įtakos jūsų elgesiui. Galite jausti motyvaciją daugiau sportuoti ar sveikai maitintis. Tai yra pagrindinis IoB pavyzdys. Dabar pasigilinkime į šią koncepciją ir jos pritaikymą.

Elgesio internetas (IoB) realiame gyvenime

Sveikatos priežiūros srityje IoB kelia revoliuciją pacientų priežiūros srityje. Naudodami nešiojamus prietaisus, gydytojai gali stebėti pacientų gyvybines funkcijas realiuoju laiku. Nustačius nenormalius rodmenis, prietaisas įspėja sveikatos priežiūros paslaugų teikėją. Vadinasi, tai leidžia laiku įsikišti, o tai gali išgelbėti gyvybes.

Kitas pavyzdys yra rinkodara. Rinkodaros specialistai naudoja vartotojų elgsenos duomenis kurdami suasmenintas kampanijas. Tokiu būdu jie gali nukreipti į vartotojus produktus ir paslaugas, atitinkančius jų konkrečius poreikius.

Be to, automobilių pramonėje automobiliai su jutikliais gali sekti vairavimo įpročius. Šie duomenys padeda draudimo bendrovėms sukurti individualizuotus draudimo paketus, pagrįstus vairavimo elgesiu.

Be to, darbdaviai naudoja IoB, kad padidintų darbo vietos našumą. Analizuodami duomenis iš darbuotojų kompiuterių ir darbo vietų, darbdaviai gali įgyvendinti efektyvumą didinančias priemones.

Interneto elgesio (IoB) diegimo pranašumai

Pirma, IoB siūlo patobulintą personalizavimą. Suprasdamos individualų elgesį, įmonės gali pritaikyti produktus ir paslaugas, kad atitiktų konkrečius poreikius. Vadinasi, tai padidina klientų pasitenkinimą ir lojalumą.

Be to, IoB įgalina aktyvią priežiūrą. Tokiose pramonės šakose kaip gamyba, jutikliai ir duomenų analizė gali numatyti, kada mašina gali sugesti. Dėl to įmonės gali atlikti techninę priežiūrą prieš įvykus bet kokiam gedimui, taip sutaupydami laiko ir pinigų.

IoB taip pat atlieka svarbų vaidmenį gerinant sveikatą ir saugą. Pavyzdžiui, statybose dėvimi prietaisai gali stebėti darbuotojų sveikatą. Jei darbuotojui atsiranda nuovargio ar streso požymių, sistema gali pasiūlyti pertrauką arba pasukimą atlikti kitą užduotį.

Be to, tai padeda priimti sprendimus. Turėdami įžvalgų apie elgesį, sprendimus priimantys asmenys gali priimti pagrįstus sprendimus. Tai itin svarbu įvairiose srityse – nuo politikos iki verslo.

Etiniai svarstymai ir IoB ateitis

Tačiau su didele galia ateina ir didelė atsakomybė. Asmens duomenų rinkimas kelia susirūpinimą dėl privatumo ir saugumo. Todėl labai svarbu, kad įmonės ir vyriausybės užtikrintų etišką duomenų rinkimo ir tvarkymo praktiką. Vartotojai turėtų kontroliuoti, kokiais duomenimis dalijasi ir kokiu tikslu jie naudojami.

Žvelgiant į ateitį, elgesio internetas augs eksponentiškai. Kadangi vis daugiau įrenginių jungiasi prie interneto ir tobulėja duomenų analizė, galimybės yra neribotos. Nuo išmaniųjų miestų iki personalizuoto švietimo – IoB vaidins pagrindinį vaidmenį formuojant ateitį.

Apibendrinant galima pasakyti, kad elgsenos internetas yra transformuojanti tendencija, jungianti technologijas ir žmonių elgesį. Jo pritaikymas yra įvairus, apimantis įvairias pramonės šakas. Be to, jos pranašumai apima patobulintą personalizavimą, aktyvią priežiūrą ir geresnę sveikatą bei saugą. Tačiau etiniai sumetimai yra svarbiausi. Ateitis turi neribotą IoB potencialą, todėl labai svarbu į tai žiūrėti atsakingai.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?