Kas yra daugiaplatformė (Cross-Platform) plėtra?

·

·

()

Jei jums įdomu, ką reiškia daugiaplatformis (angl. Cross-Platform) kūrimas, tada atėjote į reikiamą vietą. Kelių platformų arba daugiaplatformis kūrimas, novatoriškas požiūris, įgalina kūrėjus kurti programas, suderinamas su keliomis operacinėmis sistemomis naudojant vieną kodų bazę. Užuot rašę skirtingus kodus iOS, Android, Windows ar kitoms platformoms, kūrėjai supaprastina procesą, taupydami laiką ir išteklius.

Žvilgsnis į daugiaplatformią kūrimo sistemas

Visų pirma, labai svarbu įsigilinti į daugybę sistemų, kurios paverčia daugiaplatformį (angl. Cross-Platform) kūrimą realybe. Pavyzdžiui, „React Native“ yra populiarus pasirinkimas. Sukurta „Facebook“, ji suteikia kūrėjams galimybę kurti programas mobiliesiems naudojant „JavaScript“ ir „React“. Kitas vertas dėmesio variantas yra Xamarin. „Xamarin“ su savo C# kodų baze siūlo elegantišką sprendimą kuriant programas tiek „Android“, tiek „iOS“. Be to, yra „Google“ sukurta „Flutter“. Ši fenomenali sistema naudoja Dart programavimo kalbą ir gali pasigirti įspūdingomis vartotojo sąsajos galimybėmis.

Vėliau yra „Apache Cordova“, anksčiau žinomas kaip „PhoneGap“. Ši galinga sistema sujungia žiniatinklio programas ir mobiliuosius įrenginius. Tai ypač naudinga tiems, kurie jau moka HTML, CSS ir JavaScript.

Kodėl verta rinktis daugiaplatformę plėtrą?

Galima paklausti, kodėl daugiaplatformė plėtra įgauna pagreitį. Atsakymas slypi daugybėje jo teikiamų privalumų. Pirmiausia tai ekonomiška. Kadangi dirbate su viena kodų baze, kūrimo ir priežiūros išlaidos žymiai sumažėja. Be to, kelių platformų kūrimas pagreitina kūrimo procesą. Todėl įmonės gali greitai įdiegti savo programas įvairiose platformose.

Be to, UI/UX dizaino nuoseklumas įvairiose platformose yra dar vienas neįkainojamas privalumas. Tai užtikrina vienodą naudotojų patirtį, nepaisant naudojamo įrenginio. Be to, lengviau įdiegti naujinimus ir pataisymus. Pakeitimus atliekate vienoje kodų bazėje ir jie atsispindi visose platformose.

Realaus pasaulio pavyzdžiai ir paskutinės mintys

Baigkime pateikdami keletą realaus pasaulio pavyzdžių. Pavyzdžiui, „Facebook“ skelbimų tvarkyklė sukurta naudojant „React Native“. Ši daugiaplatformė programa sėkmingai aptarnauja milijonus vartotojų. Be to, „Microsoft Xamarin“ buvo pasirinkta UPS mobiliosios programėlės kūrimo sistema, naudojama siuntiniams sekti ir pristatyti visame pasaulyje.

Apibendrinant galima pasakyti, kad ši plėtra keičia programų kūrimą ir diegimą. Dėl daugybės privalumų, įskaitant ekonomiškumą, greitesnį kūrimo laiką ir nuoseklų dizainą, nenuostabu, kad vis daugiau kūrėjų ir įmonių taiko šį metodą. Technologijoms toliau tobulėjant, galime tikėtis tolimesnės daugiaplatformės kūrimo pažangos, todėl ji bus dar tvirtesnė ir efektyvesnė.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?