Kaip pritaikyti ChatGPT technologijas žemės ūkio sektoriuje

·

·

()

Dirbtinis intelektas prasiskverbia į daugelį gyvenimo sričių.  Ši technologija buvo pritaikyta žemės ūkyje.  Viena iš perspektyvių priemonių ūkininkams yra ChatGPT – generatyvinis dirbtinio intelekto modelis, naudojamas automatizuoti daugybę procesų agropramoniniame komplekse.

Šiame įraše kartu su jumis apžvelgsime, kaip ChatGPT galima panaudoti žemės ūkyje, apibūdinsime naudą ir galimybes.

Kas yra ChatGPT?

2022 m. lapkričio pabaigoje „OpenAI“ pristatė universalų „ChatGPT“ pokalbių robotą. ChatGPT yra natūralios kalbos generavimo algoritmas, kurį galima naudoti kuriant įvairias programas, įskaitant pokalbių robotus, automatizavimo įrankius ir kitas programas, kurios dirba su tekstu.

„ChatGPT“ sukurtas taip, kad į natūralios kalbos įvestį atsakytų kaip į žmogų. Leidžiama palaikyti pokalbį su vartotojais natūraliai ir intuityviai. Modelis buvo parengtas remiantis didžiuliu tekstinių duomenų korpusu, leidžiančiu suprasti įvairias temas ir kalbos stilius. Jis naudoja gilaus mokymosi metodus, įskaitant neuroninius tinklus ir transformatorius, kad analizuotų ir generuotų atsakymus į įvestį realiuoju laiku.

Dėl „ChatGPT“ natūralios kalbos apdorojimo galimybių jis yra naudingas įvairioms programoms. Įskaitant klientų aptarnavimą, kalbos vertimą ir turinio generavimą. Kaip universalus pokalbių robotas, jis gali būti integruotas į daugybę platformų ir sistemų. Leidžia kūrėjams lengvai kurti galingas teksto programas.

Ka jis gali padaryti?

  • Teksto pasiūlymai: naudojami frazėms, sakiniams ar ištisiems teksto blokams generuoti, kurie gali būti naudingi kuriant svetainės ar reklamos turinį.
  • Atsakymai į klausimus: gali būti naudojamas norint gauti atsakymus į klausimus, suformuotus iš informacijos, kuri buvo pateikta kaip įvestis.
  • Problemų sprendimas: padeda išspręsti problemas, pavyzdžiui, formuluojant konkrečią problemą ir pasiūlant galimus sprendimus.
  • Turinio generavimas: gali generuoti įvairų turinį, įskaitant reklaminius pranešimus, socialinių tinklų įrašus, naujienų straipsnius ir kitokio tipo tekstą.
  • Automatinis užbaigimas: gali būti naudojamas automatiškai užbaigti sakinius ir frazes programose. Pavyzdžiui, kai vartotojas įveda dalį teksto į paieškos juostą arba rašydamas el.
  • Pokalbių robotai: jis naudojamas kuriant įvairių tipų pokalbių robotus, kurie padeda aptarnauti klientus, atsakyti į klausimus, sužinoti auditorijos nuostatas ir teikti rekomendacijas.
  • Informacijos ištraukimas: naudojamas informacijai iš tekstų išgauti ir nustatyti, kuri informacija tekste yra svarbiausia.

Tai tik keletas funkcijų, kurias gali suteikti „ChatGPT“ ir jo kolegos. 

Kūrėjai gali naudoti šią technologiją kurdami naujoviškas programas, kurios ne tik taupo laiką ir išteklius. Bet taip pat geriau suprasti jų produktų vartotojų poreikius ir pageidavimus.

Kaip taikyti ChatGPT žemės ūkyje?

Akivaizdžiausias „ChatGPT“ panaudojimas – pagerinti bendravimą tarp ūkininkų ir pirkėjų.

Norėdami tai padaryti, galite sukurti pokalbių robotus, kurie leidžia ūkininkams ir vartotojams bendrauti suprantama kalba.  Pokalbiuose klientai galės užduoti klausimus apie auginimo būdus ir produkcijos kokybę, o ūkininkai gaus atsiliepimus apie savo produktus ir paslaugas.

Pavyzdžiui, uždavėme ChatGPT klausimą: į ką atkreipti dėmesį perkant obuolius?

Tada paklausėme apie fosfatinių trąšų saugumą ir gavome kitokį atsakymą:

Kaip matote, atsakymai yra išsamūs ir logiškai struktūrizuoti, dažnai kartu su įrodymais ar patarimais.

Tačiau kartais ChatGPT rašo tikėtinus, bet neteisingus ar nesąmoningus atsakymus.  Pokalbių robotas jautriai reaguoja į užduoto klausimo teisingumą. Taigi formuluotė gali kardinaliai pakeisti atsakymą į jį.

Be to, galite išbandyti ChatGPT galimybes įvairiose internetinėse paslaugose, kurios suteikia galimybę kelis kartus nemokamai pasiekti neuroninį tinklą. 

Norėdami juos rasti, tiesiog paieškos laukelyje įveskite užklausą „ChatGPT online“.

Apibendrinimas

Apibendrinant galima pasakyti, kad dirbtinis intelektas tapo neatsiejama daugelio pramonės šakų, įskaitant žemės ūkį, dalimi. ChatGPT, natūralios kalbos generavimo algoritmas, turi daugybę taikomųjų programų žemės ūkyje, galinčių automatizuoti ir supaprastinti įvairius procesus. Ši technologija gali padėti ūkininkams ir vartotojams bendrauti suprantamesne kalba. Tai gali padėti sukurti pasitikėjimą ir pagerinti klientų pasitenkinimą. „ChatGPT“ gali būti naudojamas turiniui generuoti, atsakyti į klausimus ir spręsti problemas. Be to, nors kartais jis gali generuoti neteisingus ar nesąmoningus atsakymus, jo galimybės ir nauda yra reikšminga. Kūrėjai gali panaudoti ChatGPT galimybes kurdami naujoviškas programas, kurios taupo laiką ir išteklius. Suteikdami gilesnį supratimą apie jų produktų vartotojų poreikius ir pageidavimus.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?