Heroku kas tai yra?

·

·

()

„Heroku“ yra debesies pagrindu sukurta „Platform-as-a-Service“ (PaaS), kuri supaprastina žiniatinklio programų diegimo, valdymo ir mastelio keitimo procesą. Atsisakius infrastruktūros valdymo sudėtingumo, platforma leidžia kūrėjams daugiau dėmesio skirti kodo rašymui, o mažiau – serveriams, diegimui, vykdomoms operacijoms ar mastelio keitimui. Šiame straipsnyje nagrinėjamos pagrindinės „Heroku“ funkcijos ir pranašumai, iliustruojant, kaip ši platforma gali supaprastinti programų diegimą ir paskatinti naujoves.

Heroku: kūrėjų rojus

Abstrahuota infrastruktūra

Viena iš pagrindinių šios platformos privalumų yra jos abstrahuota infrastruktūra. Heroku valdo aparatinę įrangą ir serverius, išlaisvindama kūrėjus nuo dažnai daug laiko reikalaujančių sistemos administravimo užduočių. Toks abstrakcijos lygis leidžia programuotojams sutelkti dėmesį į kodavimą ir naujovių kūrimą, o tai galiausiai pagreitina programų kūrimo procesą.

Sklandus diegimas

Tai supaprastina taikomųjų programų diegimą ir siūlo sklandų procesą, kuris gerai integruojamas su nustatytais kūrėjo įrankiais. Platforma tiesiogiai palaiko daugelį programavimo kalbų, įskaitant Ruby, Java, PHP, Python, Node, Go, Scala ir Clojure, ir ji gali būti išplėsta, kad palaikytų kitas kalbas.

Mastelio keitimas ir našumas

Mastelio keitimas yra integruotas į šios platformos širdį. Platforma siūlo paprastas mastelio keitimo parinktis, kurios leidžia programoms prisitaikyti prie padidėjusio srauto ir paklausos. „Heroku“ „Dynos“ – lengvus „Linux“ konteinerius, kuriuose paleidžiamos programos, galima lengvai pritaikyti, kad programos būtų padidintos arba sumažintos pagal poreikius, užtikrinant optimalų našumą.

Heroku priedai

„Heroku“ priedai yra trečiųjų šalių debesies paslaugos, teikiančios papildomų funkcijų, tokių kaip duomenų saugojimas, stebėjimas, analizė, duomenų apdorojimas ir kt. Šiuos priedus galima lengvai integruoti į programas, praplečiant jų funkcionalumą ir sumažinant pasirinktinio kodo poreikį.

Duomenų paslaugos

„Heroku“ teikia patikimas duomenų paslaugas, įskaitant „Heroku Postgres“, skirtą reliacinės duomenų bazės paslaugai, „Heroku Redis“, skirtą duomenų struktūros paslaugai atmintyje, ir „Apache Kafka“ „Heroku“, skirtą įvykiais pagrįstoms programoms ir duomenų srautams valdyti.

Kūrėjo patirtis ir darbo eiga

Tai suteikia kūrėjams palankią aplinką, kuri palaiko nuolatinį integravimą ir pristatymą, todėl idealiai tinka judriai kūrimo praktikai. Platforma integruojama su populiariais kūrėjų įrankiais ir darbo eigomis, palaikydama tiek „Git“, tiek „Docker“ pagrįstą diegimą.

Naudojimo pranašumai

Patobulintas kūrėjo produktyvumas

Abstrahuojant infrastruktūros valdymą, platforma leidžia kūrėjams sutelkti dėmesį į savo pagrindinę užduotį: rašyti puikų kodą. Tai gali padidinti produktyvumą, greitesnį pateikimą į rinką ir daugiau laiko naujovėms.

Supaprastintos operacijos

Naudodamos šią infrastruktūros valdymo platformą, įmonės gali supaprastinti savo veiklą. Valdomos paslaugos ir automatizuotos sistemos rūpinasi programų diegimu, serverio valdymu, mastelio keitimu ir dar daugiau, sumažindamos verslo naštą.

Mastelio keitimas ir lankstumas

Paprastosšios platformos mastelio keitimo parinktys ir lanksti platforma leidžia įmonėms pritaikyti savo programas, kad jos atitiktų paklausą. Nesvarbu, ar tai būtų srauto šuolis, ar augimas kartu su jūsų verslu, „Heroku“ suteikia lankstumo prisitaikyti.

Išplečiamumas

Naudodamos „Heroku“ priedus, įmonės gali išplėsti savo programų funkcionalumą neįrašydamos papildomo kodo. Tai leidžia įmonėms greitai pridėti naujų funkcijų ir paslaugų, leidžiančių joms prisitaikyti prie kintančių verslo poreikių.

Išvada: Heroku galios panaudojimas

Sparčiame programų kūrimo pasaulyje „Heroku“ išsiskiria kaip platforma, galinti supaprastinti diegimo procesą. Be to, tai gali padidinti kūrėjo produktyvumą ir supaprastinti operacijas. Pritaikę ją kaip savo programų diegimo platformą, galėsite mėgautis jos teikiamu lankstumu ir mastelio keitimu, todėl jūsų programos gali augti ir prisitaikyti prie jūsų verslo poreikių.

Be to, platformos išplečiamumas, pasiekiamas naudojant 6i platforma priedus, leidžia sklandžiai įtraukti papildomų funkcijų, todėl tai yra pritaikomas sprendimas, kuris vystosi kartu su jūsų verslu. Nesvarbu, ar esate pradedantysis, norintis paleisti savo pirmąją žiniatinklio programą, ar jau įsitvirtinusi įmonė, norinti optimizuoti programos diegimo procesus, „Heroku“ yra galinga, visapusiška ir patogi platforma.

Pasinaudoję Heroku galia, įmonės gali išlaisvinti savo kūrėjus nuo infrastruktūros valdymo sudėtingumo. Be to, tai leidžia jiems sutelkti dėmesį į tai, ką jie moka geriausiai: kodavimą ir naujovių kūrimą. Tai ne tik lemia efektyvesnį ir produktyvesnį kūrimo procesą, bet ir aukštos kokybės taikomąsias programas, kurios teikia vertę vartotojams ir skatina verslo sėkmę.

Galiausiai „Heroku“ yra daugiau nei tik platforma kaip paslauga. Tai kūrėjams palanki aplinka, skatinanti naujoves, supaprastinanti taikomųjų programų diegimą ir skatinanti verslo augimą. Šios platformos naudojimas yra investicija į sklandesnį, efektyvesnį programų kūrimo procesą ir galiausiai į jūsų verslo ateitį.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?