Golang sistema robotikai ir dronams

·

·

()

„Go“ (arba „Golang“) yra populiari programavimo kalba, kurią „Google“ sukūrė 2007 m. Jos populiarumas pastaraisiais metais auga, daugiausia dėl jos paprastumo ir efektyvumo kuriant didelio našumo programas. „Go“ ypač gerai tinka kuriant robotikos, dronų ir daiktų interneto (IoT) programinę įrangą. Šiame straipsnyje bus nagrinėjama „Golang“ sistema, skirta robotams, dronams ir daiktų internetui, ir kaip ji naudojama siekiant pakeisti šias pramonės šakas.

Kas yra framework?

Sistema (angl. framework) yra iš anksto parašytų kodų rinkinys, skirtas padėti kūrėjams efektyviau kurti programas. Karkasai ypač naudingi robotikoje, dronuose ir IoT, kur kūrėjai dažnai turi dirbti su sudėtingomis techninės ir programinės įrangos sistemomis.

Kodėl naudoti „Golang“ robotams, dronams ir daiktų internetui?

„Golang“ turi keletą funkcijų, dėl kurių jis yra puikus pasirinkimas kuriant robotikos, dronų ir daiktų interneto programinę įrangą. Jie apima:

  1. Paprastumas: Go turi paprastą sintaksę, kurią lengva išmokti ir naudoti net pradedantiesiems.
  2. Efektyvumas: Golang yra kompiliuota kalba, o tai reiškia, kad ji yra greitesnė nei interpretuojamos kalbos, pvz., Python ir JavaScript.
  3. Lygiagretumas: „Golang“ turi integruotą lygiagretumo palaikymą, o tai reiškia, kad jis vienu metu gali atlikti kelias užduotis.
  4. Kelių platformų palaikymas: „Go“ gali veikti įvairiose platformose, įskaitant „Windows“, „Linux“ ir „MacOS“.
  5. Mastelio keitimas: „Golang“ sukurtas taip, kad būtų keičiamas, o tai reiškia, kad jis gali valdyti didelius duomenų kiekius ir srautą nesulėtėdamas.

Golang Frameworks for Robotics

  1. Gobot: Gobot yra populiari sistema kuriant robotus naudojant Golangą. Jis palaiko daugybę aparatinės įrangos platformų, įskaitant Raspberry Pi, Arduino ir BeagleBone. „Gobot“ taip pat turi paprastą ir intuityvią API, kuri leidžia lengvai pradėti dirbti su robotika.
  2. Gorge: Gorge yra dar viena sistema, skirta kurti robotus naudojant Go. Jis sukurtas taip, kad būtų labai modulinis, o tai reiškia, kad kūrėjai gali lengvai pridėti naujų komponentų prie savo robotų. Gorge taip pat turi integruotą kompiuterinio matymo palaikymą, todėl jis idealiai tinka kurti robotus, galinčius matyti ir naršyti savo aplinką.
  3. Golang Robotics: tai bibliotekų ir įrankių rinkinys, skirtas robotams kurti naudojant Go. Tai apima daugybę bibliotekų, skirtų varikliams, jutikliams ir kitiems komponentams valdyti, taip pat robotų taikomųjų programų kūrimo ir testavimo įrankius.

Dronų programa

  1. Dronecode: Dronecode yra populiari atvirojo kodo sistema, skirta kurti dronų programas. Tai apima daugybę įrankių ir bibliotekų, skirtų dronams valdyti, taip pat modeliavimo aplinką, skirtą dronų programinei įrangai išbandyti ir kurti.
  2. Gobot“: „Gobot“ taip pat palaiko daugybę dronų, įskaitant „Parrot AR Drone“ ir „DJI Phantom“. Jame yra integruotas palaikymas, skirtas valdyti variklius, jutiklius ir kitus komponentus, taip pat daugybę API, skirtų sąveikai su drono aparatine įranga.
  3. MAVSDK: MAVSDK yra lengvas ir modulinis SDK, skirtas dronų programoms kurti. Tai apima daugybę bibliotekų ir įrankių, skirtų dronams valdyti, taip pat modeliavimo aplinką, skirtą dronų programinei įrangai išbandyti ir kurti.

Golang karkasai daiktų internetui (IoT)

  1. Cayenne: Cayenne yra populiari IoT platforma, apimanti Golang palaikymą. Tai leidžia kūrėjams kurti daiktų interneto programas naudojant įvairias aparatinės įrangos platformas, įskaitant Raspberry Pi ir Arduino.
  2. Gobot: Gobot taip pat palaiko įvairius daiktų interneto įrenginius, įskaitant jutiklius, pavaras ir kitus komponentus. Jame yra integruotas įvairių daiktų interneto protokolų, įskaitant MQTT ir HTTP, palaikymas.
  3. Mongoose OS: Mongoose OS yra atvirojo kodo operacinė sistema, skirta daiktų interneto įrenginiams. Tai apima Golang palaikymą, taip pat daugybę bibliotekų ir įrankių, skirtų daiktų interneto programoms kurti.

Įdomūs faktai

Štai keletas įdomių faktų apie Golangą ir jo naudojimą robotikoje, dronuose ir IoT:

  • „Go“ taip pat naudojamas kuriant autonomines transporto priemones ir išmaniųjų miestų technologijas, kurios, kaip tikimasi, ateinančiais metais bus pagrindinės augimo sritys.
  • Naudoja kai kurios pirmaujančios pasaulio įmonės, įskaitant „Google“, „Uber“ ir „Dropbox“.
  • „Golang“ tampa vis populiaresnis dronų pramonėje, nes jis gali valdyti didelius duomenų kiekius ir srautą realiuoju laiku.

Apibendrinimas

Apibendrinant, Golangas yra puikus pasirinkimas kuriant robotikos, dronų ir daiktų interneto programinę įrangą. Jo paprastumas, efektyvumas, lygiagretumo palaikymas, kelių platformų suderinamumas ir mastelio keitimas daro jį galingu įrankiu kuriant sudėtingas sistemas. Šiame straipsnyje išnagrinėtos sistemos, įskaitant Gobot, Gorge, Dronecode, MAVSDK, Cayenne ir Mongoose OS, siūlo daugybę funkcijų ir įrankių, kurie palengvina robotų, dronų ir daiktų interneto programų kūrimą naudojant Golang. Kadangi šios pramonės šakos toliau auga ir vystosi, Golangas greičiausiai vaidins vis svarbesnį vaidmenį formuojant šių technologijų ateitį.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?