Kas yra OpenCart?

·

·

()

OpenCart sistema yra visavertės internetinės parduotuvės kūrimo įrankis. Nuo pat pristatymo 1999 m. rinkinys sugebėjo patekti į populiariausių, patogiausių ir populiariausių TVS dešimtuką. Tai iš dalies lėmė augantis internetinės prekybos populiarumas, tačiau ne mažiau svarbu buvo sistemos resursų nereiklumas, konfigūravimo paprastumas ir plačios konkrečios parduotuvės užduočių bei asortimento pritaikymo galimybės.

OpenCart istorija

Idėja sukurti daugiafunkcę turinio valdymo sistemą Christopheriui Mannui kilo dar 1998 m. Pirmasis klientas buvo programinės įrangos tiekėjas iš Kalifornijos. 1999 m. pavasarį jis buvo išleistas plačiajai auditorijai.

Iš pradžių OpenCart parašyta Perl, tačiau projektas neatitiko kūrėjo lūkesčių. Praėjus metams po produkto išleidimo į rinką. Mannas paskelbė, kad neketina užsiimti tolesniu darbu.

Tačiau iniciatyva buvo greitai perimta – britas Danielis Kerras nusprendė pasinaudoti šia idėja. Ir jo pirmtako darbo rezultatai kuriant „OpenCart“ dar kartą, bet naudojant kitą programinės įrangos branduolį. Visavertis PHP produktas, išleistas 2009 m. pradžioje.

2014 metų rudenį TVS pripažintas populiariausiu internetinės prekybos organizavimo produktu Kinijoje. O po metų beveik 6,5% visų pasaulio internetinių parduotuvių dirbo „OpenCart“. Populiariausių sistemų viršuje. „OpenCart“ užėmė užtikrintai trečią vietą, aplenkdama pripažintus pramonės milžinus.

OpenCart privalumai internetinės parduotuvės savininkui

Moderni, patogiai naudojama platforma leidžia įgyvendinti visas funkcijas, reikalingas visaverčiam komercinių sandorių vykdymui internetu. Diegimas, konfigūravimas ir paleidimas neužima daug laiko – galite pradėti kuo greičiau, kad per trumpą laiką pasipelnytumėte.

Parduotuvės suprojektavimas ir aprūpinimas papildomais moduliais yra arba nemokamas (jei turite atitinkamų žinių), arba nebrangus. Tuo pačiu savininkas gauna pilnavertį komplektą su galimybe optimizuoti ir reklamuoti SEO bei saugumo garantijas visai sistemai.

Funkcionalumas

TVS paruoštas darbui iš karto po įdiegimo. Viskas, ko reikia norint atidaryti parduotuvę, yra pasirinkti dizainą ir pridėti produktą. Pirkinių krepšelis, kaip ir nemažai kitų vartotojo funkcijų – jau sukonfigūruotas ir nereikalauja tolesnio tobulinimo.

Licencijavimas

Šiandien „OpenCart“ galima rasti „GitHub“ failų saugykloje. Kur CMS platinama pagal GNU bendrąją viešąją licenciją v3.

Privalumai pirkėjams

Patogu, kad galite užsiregistruoti – ir ateityje turėti po ranka visą užsakymų istoriją bei išsaugotus pristatymo parametrus. TVS realiu laiku rodo visų siuntų būseną – pakeliui joks pirkinys nepraras.

  • Svečiams suteikiamas laikinas krepšelis dideliam užsakymui atsiimti. Po registracijos jis pakeičiamas į nuolatinį.
  • Patogi paieškos funkcija leidžia vienu metu ieškoti prekės pagal kelis parametrus, taip pat naudoti grupinius filtrus.
  • Daugiavaliuta – parduotuvė sukonfigūruota priimti mokėjimus bet kokia valiuta, o tai išplečia internetinės prekybos ribas.

Galiausiai patogu „keliauti“ po svetainę „OpenCart“ – navigacija intuityvi ir ergonomiška.

Nauda administratoriui

Sistema veikia su fizinėmis ir virtualiomis prekėmis – ją pirkėjas vėliau gali atsisiųsti iš parduotuvės po apmokėjimo.

  • Patogus valdymo pultas – visa informacija rodoma pagrindiniame ekrane, galima sekti statistiką, operacijų būseną, įvykdytų pardavimų skaičių.
  • Pašto adresų sąrašai, pagrįsti vartotojų arba prenumeratorių el. pašto adresais. Galite siųsti jiems informaciją apie nuolaidas, akcijas ir asortimento atnaujinimus.
  • Galimybė konfigūruoti prieigos prie svetainės dalių teises leidžia supaprastinti svetainės valdymo procesą.
  • Iš vieno administratoriaus skydelio vienu metu galite valdyti kelias parduotuves – su skirtingomis prekėmis, kainomis ir klientais.
  • Galimybė prie kiekvieno gaminio pridėti skirtingus atributus ir parametrus, palengvinančius vartotojui norimo modelio paiešką.
  • Greitai sukonfigūruokite kuponus, nuolaidas ir akcijas, kad padidintumėte pardavimą.

Nereikia nerimauti dėl duomenų saugumo – pakete yra atsarginė sistema, kurios dėka bet kada galėsite atkurti informaciją.

Paieškos sistemų optimizavimo ir skatinimo galimybės

Automatinis svetainės žemėlapio kūrimas, metažymų palaikymas, galimybė indeksuoti kiekvieną puslapį visose populiariose paieškos sistemose.

Galimybės rinkti statistiką

Pagal numatytuosius nustatymus sistema renka informaciją apie pardavimus (galite peržiūrėti dienos, savaitės ar praėjusio mėnesio ataskaitas), atskirų kategorijų ir prekių tipų rodinius, taip pat sudaro perkamiausių pozicijų reitingą.

Privalumai programuotojui

OpenCart yra visiškai suderinamas su PHP 5+ ir MySQL 4+, 5+. Atvirojo kodo kodas leidžia sukonfigūruoti sistemą pagal klientų poreikius. Neskaitant to:

  • MVC-L principų laikymasis;
  • Galimybė jį naudoti su bet kokiomis naršyklėmis;
  • Integruotas 40 pasaulio kalbų palaikymas;
  • Jokių apribojimų sukuriamų skyrių ar produktų skaičiui;
  • OpenCart API padeda trečiųjų šalių programoms užmegzti dialogą su internetine parduotuve;
  • Patogus plėtinių kūrimas naudojant „Virtual Quick Mod“.
  • Standartinio funkcionalumo išplėtimas

Ir, žinoma, verta paminėti galimybę prijungti tiek paruoštus modulius, tiek dizaino šablonus, priedus. Ir tuos, kuriuos konkrečiai užduočiai kūrė pats programuotojas.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?