Kubernetes išsamiai

·

·

()

„Kubernetes“, dažnai sutrumpintai vadinama „K8s“, yra konteinerių orkestravimo platforma, kuri automatizuoja konteinerinių programų diegimą, mastelio keitimą ir valdymą. Iš pradžių ją sukūrė „Google“, o dabar ją prižiūri „Cloud Native Computing Foundation“ (CNCF). Kuris yra Linux fondo dalis.

Kubernetes istorija

„Kubernetes“ turi įdomią istoriją, kuri siekia „Google“ vidinę konteinerių orkestravimo sistemą, vadinamą „Borg“. Štai trumpa apžvalga:

  • 2000-ųjų pradžioje Google pradėjo naudoti konteinerius programoms pakuoti ir diegti. Tai leido efektyviai panaudoti išteklius ir supaprastinti programų valdymą.
  • Laikui bėgant „Google“ sukūrė „Borg“ – jų vidaus konteinerių orkestravimo sistemą. Tvarkyti konteinerinių programų diegimą ir mastelį dideliuose duomenų centruose.
  • 2014 m. „Google“ sukūrė Borgo konteinerių orkestravimo sistemą kaip „Kubernetes“. Vadovaujant Brendan Burns, Joe Beda ir Craig McLuckie. K8s, dažnai sutrumpintas kaip „K8s“, buvo padovanotas „Cloud Native Computing Foundation“ (CNCF). Kuris yra Linux fondo dalis, siekiant užtikrinti jo neutralumą ir bendruomenės valdymą.

Tikslai ir priežastys:

  1. Automatizavimas: „Kubernetes“ siekė automatizuoti konteinerinių programų diegimą, mastelio keitimą ir valdymą. Sumažinti sudėtingų konteinerių diegimo rankiniu būdu valdymo išlaidas. Jame pateikiama deklaratyvi konfigūracija ir galingos API, skirtos konteineriams, talpykloms ir kitiems ištekliams tvarkyti. Leidžia efektyviai ir automatizuotai valdyti konteinerinius darbo krūvius.
  2. Mastelio keitimas: „Kubernetes“ buvo sukurta taip, kad būtų galima valdyti didelio masto diegimus įvairiose mašinų grupėse. Kad jis būtų tinkamas programoms, turinčioms skirtingą darbo krūvį ir išteklių poreikius. Jame pateikiami mechanizmai taikomųjų programų mastelio keitimui horizontaliai, pridedant arba pašalinant „Pod“ kopijas. Tai leidžia efektyviai panaudoti išteklius ir elastingą mastelį.
  3. Perkeliamumas: K8s tikslas buvo suteikti nešiojamą platformą konteinerinėms programoms paleisti įvairiose aplinkose. Įskaitant viešuosius ir privačius debesis, vietinius duomenų centrus ir pažangias skaičiavimo aplinkas. Jo deklaratyvus požiūris į programų diegimą ir valdymą leidžia nuosekliai ir atkuriamą diegimą įvairiose aplinkose. Palengvina programų perkėlimą tarp skirtingų infrastruktūrų.
  4. Lankstumas: Kubernetes – sukurtas taip, kad būtų išplečiamas ir modulinis. Leidžia vartotojams tinkinti ir išplėsti jo funkcijas, kad atitiktų konkrečius reikalavimus. Tai suteikia turtingą plėtinių ekosistemą, įskaitant tinkintus išteklius, operatorius ir papildinius. Tai suteikia lankstumo ir prisitaikymo prie skirtingų naudojimo atvejų ir darbo eigos.
  5. Bendruomenės skatinami: K8 – paaukoti CNCF, kad būtų skatinamas bendruomeninis požiūris į jos plėtrą ir valdymą. Tai lėmė didelę ir gyvybingą bendradarbių, vartotojų ir pardavėjų ekosistemą, kuri bendradarbiauja nuolat tobulinant ir tobulinant Kubernetes. Tai viena iš populiariausių ir plačiausiai naudojamų konteinerių orkestravimo platformų.

Nuo tada, kai atsirado, Kubernetes buvo plačiai paplitęs pramonėje ir tapo de facto konteinerių orkestravimo standartu. Suteikti galingą ir lanksčią platformą, skirtą konteinerinėms programoms diegti ir valdyti gamybos aplinkoje.

Konteineriai

Kas yra konteineriai?

Konteineriai (angl. container) yra virtualizacijos technologijos forma, leidžianti programas supakuoti į savarankiškus vienetus, kuriuose yra visos priklausomybės, reikalingos programai paleisti. Įskaitant kodą, vykdymo laiką, bibliotekas ir konfigūracijos failus. Konteineriai yra lengvi ir nešiojami. Kadangi jie išskiria programą ir jos priklausomybes nuo pagrindinės prieglobos sistemos, todėl jas galima lengvai perkelti įvairiose aplinkose.

Konteineravimo technologijos

„Kubernetes“ naudoja konteinerių kūrimo technologijas, tokias kaip „Docker“, kad supakuotų ir platintų programas kaip konteinerius. „Docker“ yra populiari platforma, teikianti įrankius konteineriams kurti, platinti ir paleisti. Naudodami „Docker“, kūrėjai gali sukurti konteinerio vaizdus, ​​kurie aplikuoja programą ir jos priklausomybes į vieną nešiojamąjį įrenginį. Šiuos konteinerių vaizdus galima lengvai paskirstyti ir įdiegti įvairiose aplinkose. Tokie kaip kūrimas, testavimas ir gamyba, nesijaudindami dėl pagrindinių pagrindinių sistemų skirtumų.

Pod’ai

„Kubernetes“ naudoja konteinerio vaizdus, ​​kad diegtų ir tvarkytų programas kaip konteinerius. Jame pateikiamos abstrakcijos, vadinamos ankštimis. Kurie yra mažiausi ir paprasčiausi K8s objekto modelio vienetai, skirti vienam ar daugiau konteinerių ir jų bendrų išteklių. Tokie kaip tinklai ir saugojimas. Pod talpyklos turi tą pačią tinklo vardų erdvę ir gali bendrauti tarpusavyje naudodami vietinius pagrindinio kompiuterio pavadinimus ir prievadus.

Konteinerių funkcijų valdymas

„Kubernetes“ teikia galingas konteinerių valdymo funkcijas, tokias kaip automatinis mastelio keitimas, nuolatiniai naujinimai ir savaiminis gydymas. Tai leidžia vartotojams apibrėžti pageidaujamą savo programų būseną naudojant deklaratyvius konfigūracijos failus. Kuris nurodo norimas konteinerių charakteristikas, pvz., kopijų skaičių, išteklių reikalavimus ir sudėtinio rodinio vaizdus. Tada K8s pasirūpina konteinerių planavimu, kad jie veiktų turimuose klasterio mazguose, ir stebi jų būklę. Ir automatiškai tvarko mastelio keitimą, atnaujinimus ir gedimus, užtikrindamas patikimą ir efektyvų konteinerinių programų veikimą.

Kubernetes mastelio keitimas

Mastelio keitimas yra viena iš pagrindinių „Kubernetes“ funkcijų, todėl ji populiari diegiant ir tvarkant konteinerines programas. K8s skirtas didelio masto diegimams įvairiose mašinų grupėse. Kad jis būtų tinkamas programoms, turinčioms skirtingą darbo krūvį ir išteklių poreikius.

Čia yra keletas dalykų, kuriuos reikia pabrėžti dėl Kubernetes mastelio:

  1. Horizontalus mastelio keitimas: Kubernetes leidžia keisti mastelį horizontaliai. Tai reiškia, kad reikia pridėti arba pašalinti talpyklų ar ankščių kopijų, kad būtų patenkinti programos poreikiai. Tai leidžia programoms dinamiškai didinti arba mažinti mastelį, atsižvelgiant į darbo krūvį. Užtikrinti, kad programa galėtų valdyti padidėjusį srautą ar paklausą nepablogindama našumo.
  2. Apkrovos balansavimas: K8s automatiškai paskirsto gaunamą tinklo srautą keliose talpyklose arba konteineriuose, kurie yra paslaugos ar diegimo dalis. Taip užtikrinama, kad darbo krūvis būtų paskirstytas tolygiai, o tai neleis, kad atskiras konteineris ar dėžutė taptų našumo kliūtimi.
  3. Klasterio mastelio keitimas: K8s leidžia keisti viso klasterio mastelį, pridedant arba pašalinant darbuotojų mazgus. Tai leidžia padidinti klasterio pajėgumą, kad būtų galima pritaikyti daugiau programų. Ir darbo krūviai arba pajėgumų mažinimas optimizuoti išteklių panaudojimą atsižvelgiant į paklausą.
  4. Automatinis mastelio keitimas: K8s suteikia integruotą automatinio mastelio keitimo palaikymą. Kur jis gali automatiškai koreguoti „Pod“ kopijų skaičių pagal išteklių panaudojimo metriką, pvz., procesoriaus ar atminties naudojimą. Tai leidžia dinamiškai keisti programos mastelį, atsižvelgiant į faktinį naudojimą, užtikrinant optimalų išteklių paskirstymą ir našumą.
  5. Federacija: K8s Federacija yra funkcija, leidžianti valdyti kelis „Kubernetes“ grupes kaip vieną vieningą klasterį. Tai leidžia keisti ir valdyti programas keliose grupėse. Teikti visuotinį mastelį didelio masto diegimams skirtinguose geografiniuose regionuose arba duomenų centruose.
  6. Išplečiamumas: „Kubernetes“ yra labai išplečiamas, todėl vartotojai gali pridėti pasirinktinius išteklius, operatorius ir papildinius, kad atitiktų konkrečius mastelio keitimo reikalavimus. Šis lankstumas leidžia vartotojams išplėsti K8s funkcionalumą, kad atitiktų jų unikalius naudojimo atvejus ir darbo krūvius.

Dėl Kubernetes mastelio jis tinka visų dydžių programoms, nuo nedidelio masto diegimo iki didelio masto, didelio srauto taikomųjų programų, užtikrinant, kad programos galėtų efektyviai ir patikimai susidoroti su įvairiais darbo krūviais ir išteklių poreikiais.

Diegimai

Diegimai yra pagrindinis Kubernetes išteklius, naudojamas programų diegimui ir mastelio keitimui valdyti. Jie suteikia deklaratyvų būdą apibrėžti ir valdyti pageidaujamą programos būseną. Palengvina programų gyvavimo ciklo valdymą K8s klasteryje.

Štai keletas aspektų, kuriuos reikia pabrėžti dėl diegimo Kubernetes:

  1. Slenkantys naujinimai: diegimas leidžia nuolat atnaujinti programas. Tai reiškia, kad pakeitimus programai galima pritaikyti palaipsniui. Vienu metu viena kopija arba Pod, o ne visi iš karto. Tai padeda užtikrinti, kad programa išliktų prieinama ir veiks atnaujinimo proceso metu. Be prastovų ar trikdžių galutiniams vartotojams.
  2. Kopijos: diegimas leidžia vartotojams apibrėžti pageidaujamą programos kopijų arba egzempliorių skaičių, kuris bus paleistas klasteryje. Kubernetes automatiškai stebi faktinę programos būseną ir užtikrina. Kad būtų išlaikytas norimas kopijų skaičius, didinant arba sumažinant mastelį, atsižvelgiant į deklaruotą konfigūraciją.
  3. Sudėtinio rodinio vaizdai: diegimas leidžia vartotojams nurodyti konteinerio vaizdą ar vaizdus, ​​kuris bus naudojamas programai. Tai leidžia lengvai kurti ir atnaujinti sudėtinio rodinio vaizdus, todėl lengva įdiegti programų pakeitimus arba perjungti į skirtingas sudėtinio rodinio vaizdų versijas.
  4. Konfigūracijos parametrai: diegimas leidžia vartotojams apibrėžti programos konfigūracijos parametrus, pvz., aplinkos kintamuosius, komandinės eilutės argumentus ir išteklių apribojimus. Tai suteikia lankstumo konfigūruojant ir valdant programas deklaratyviai, todėl galima lengvai pritaikyti programos elgseną.
  5. Grąžinimas ir anuliavimas: diegimas suteikia galimybę grąžinti arba anuliuoti programos naujinimus iškilus problemoms ar klaidoms. Jei naujinimas sukelia problemų, vartotojai gali grįžti į ankstesnę programos versiją naudodami vieną komandą, užtikrindami, kad programa gali būti greitai grąžinta į žinomą darbo būseną.
  6. Istorija ir stebėjimas: diegimas saugo visų programos naujinimų istoriją, įskaitant sudėtinio rodinio vaizdų versijas, konfigūracijos pakeitimus ir mastelio keitimo veiksmus. Tai leidžia lengvai sekti ir tikrinti taikomųjų programų pakeitimus, suteikiant galimybę matyti klasteryje esančių programų gyvavimo ciklą.

Paslaugos

Paslaugos – pagrindinė „Kubernetes“ koncepcija, kuri anksčiau tinkle atskleisdavo klasteryje veikiančias programas. Jie suteikia stabilų IP adresą ir DNS pavadinimą, kuriuos galima naudoti norint pasiekti programą, net jei pagrindinės talpyklos arba konteineriai perplanuojami į skirtingus klasterio mazgus.

Čia yra keletas dalykų, kuriuos reikia pabrėžti dėl K8s paslaugų:

  1. Programų atskleidimas: paslaugos – naudojamos Kubernetes klasteryje veikiančioms programoms atskleisti tinkle, kad jos būtų pasiekiamos iš klasterio ribų arba iš kitų klasteryje esančių paslaugų. Paslaugos veikia kaip stabilus įvesties taškas prieigai prie taikomųjų programų, net jei pagrindinės talpyklos arba konteineriai perkeliami į skirtingus klasterio mazgus dėl planavimo ar mastelio keitimo.
  2. Apkrovos balansavimas: paslaugos suteikia apkrovos balansavimo galimybes, paskirstydamos gaunamą tinklo srautą keliose talpyklose arba konteineriuose, kurie yra paslaugos dalis. Taip užtikrinama, kad darbo krūvis būtų paskirstytas tolygiai, o jokia atskira dėžutė ar konteineris netaptų našumo kliūtimi. Apkrovos balansavimas padeda pagerinti klasteryje veikiančių programų pasiekiamumą ir patikimumą.
  3. DNS pagrįstos paslaugos aptikimas: paslaugos – susietos su DNS pavadinimu. Tai gali būti naudojama norint atrasti ir pasiekti paslaugą klasteryje. Tai leidžia programoms dinamiškai atrasti paslaugas ir su jomis susisiekti naudojant savo DNS pavadinimus. Lengviau kurti sudėtingas paskirstytas programas, kurios remiasi į paslaugas orientuota architektūra (SOA) arba mikro paslaugų modeliais.
  4. Paslaugų tipai: „Kubernetes“ palaiko kelių tipų paslaugas, įskaitant „ClusterIP“, „NodePort“, „LoadBalancer“ ir „ExternalName“, suteikiant lankstumo atskleisti programas pagal konkrečius tinklo reikalavimus. „ClusterIP“ suteikia virtualų IP adresą, pasiekiamą tik klasteryje, „NodePort“ pateikia paslaugą konkrečiame kiekvieno klasterio mazgo prievade, „LoadBalancer“ pateikia paslaugą naudodama debesies teikėjo apkrovos balansavimo priemonę, o „ExternalName“ pateikia DNS pavadinimą, susietą su išorinė paslauga už klasterio ribų.
  5. Paslaugų aptikimas ir maršruto parinkimas: Kubernetes paslaugos gali būti naudojamos kartu su kitomis tinklo funkcijomis, tokiomis kaip Ingress. Tai yra būdas nukreipti išorinį srautą į paslaugas pagal klasteryje apibrėžtas taisykles. Tai leidžia išplėsti srauto nukreipimą, apkrovos balansavimą ir saugos konfigūracijas klasteryje veikiančioms programoms.
  6. Mastelio keitimas ir aukštas pasiekiamumas: paslaugos – sukurtos sklandžiai veikti su Kubernetes mastelio keitimo ir didelio pasiekiamumo funkcijomis. Didėjant arba mažėjant su paslauga susijusių ankščių arba konteinerių skaičiui. Paslaugos automatiškai atnaujina savo konfigūraciją, kad atspindėtų pakeitimus, užtikrinant, kad srautas būtų tinkamai paskirstytas ir programos būtų pasiekiamos.

Ingress

Kubernetes Ingress yra galingas tinklo šaltinis, suteikiantis išorinę prieigą prie paslaugų, veikiančių K8s klasteryje. Veikdama kaip atvirkštinis tarpinis serveris, Ingress veikia kaip šliuzas, esantis tarp išorinio tinklo ir klasteryje veikiančių paslaugų, įgalindamas srauto nukreipimą ir apkrovos balansavimą pagal apibrėžtas taisykles.

Pagrindinės funkcijos:

Viena iš pagrindinių Ingress ypatybių yra jos gebėjimas nukreipti gaunamą srautą į skirtingas paslaugas pagal taisykles, apibrėžtas Ingress šaltinyje. Šios taisyklės gali būti pagrįstos įvairiais kriterijais, pvz., URL keliais arba pagrindinio kompiuterio pavadinimais, leidžiančiais apibrėžti tikslias maršruto konfigūracijas. Pavyzdžiui, galite nukreipti srautą į skirtingas paslaugas pagal skirtingus URL kelius arba nukreipti srautą į skirtingas paslaugas pagal skirtingus pagrindinio kompiuterio pavadinimus, įgalindami sudėtingus srauto nukreipimo scenarijus.

„Ingress“ taip pat palaiko apkrovos balansavimą, paskirstant gaunamą srautą kelioms užpakalinėms paslaugoms arba „Pods“ pagal apibrėžtus algoritmus, pvz., apvalų ar seanso ryšį. Tai padeda tolygiai paskirstyti srautą kelioms paslaugoms ar podiams, užtikrinant efektyvų išteklių naudojimą ir aukštą programų prieinamumą.

Be to, Ingress suteikia SSL/TLS nutraukimą, leidžiantį nutraukti SSL/TLS ryšius klasterio pakraštyje. Tai reiškia, kad galite užšifruoti srautą iš kliento į Ingress valdiklį ir pasirinktinai jį iššifruoti prieš nukreipdami jį į pagrindines paslaugas arba Pods. Tai leidžia saugiai bendrauti tarp klientų ir klasteryje veikiančių paslaugų, užtikrinant duomenų konfidencialumą ir vientisumą.

Ingress valdikliai, kurie yra trečiųjų šalių komponentai, įgyvendinantys Ingress specifikaciją. Gali būti įdiegtas Kubernetes klasteryje, kad būtų galima valdyti gaunamo srauto maršrutą ir apkrovos balansavimą. Yra keletas populiarių Ingress valdiklių, tokių kaip NGINX Ingress Controller, Traefik ir HAProxy. Kurie suteikia pažangių funkcijų ir konfigūracijos parinkčių, skirtų nukreipimui ir apkrovos balansavimui.

Ingress taip pat gali būti pritaikytas naudojant anotacijas arba pasirinktinius išteklių apibrėžimus (CRD), kad būtų galima apibrėžti pasirinktines maršruto parinkimo taisykles, apkrovos balansavimo algoritmus ir kitas konfigūracijas. Tai suteikia jums lankstumo nustatant, kaip srautas nukreipiamas ir apdorojamas įėjimo valdiklio, todėl galite tiksliai valdyti įėjimo srauto elgesį.

Integracija

Be to, „Ingress“ integruojasi su kitomis „Kubernetes“ funkcijomis, tokiomis kaip paslaugos ir paslaptys, todėl galite apibrėžti maršruto parinkimo taisykles ir SSL/TLS konfigūracijas, pagrįstas paslaugomis, ir valdyti SSL sertifikatus naudojant „Kubernetes Secrets“. Tai leidžia lengvai deklaratyviai ir nuosekliai tvarkyti tinklo konfigūracijas ir SSL sertifikatus kaip „Kubernetes“ diegimo dalį.

Mastelio keitimas

Mastelio keitimas yra esminė K8s savybė, leidžianti programoms veiksmingai patenkinti kintančius darbo krūvio poreikius. „Kubernetes“ teikia įmontuotus horizontaliojo ir vertikaliojo programų mastelio keitimo mechanizmus, leidžiančius sklandžiai keisti konteinerių programas.

Horizontalus mastelio keitimas

Horizontalus mastelio keitimas – pasiekiamas pridedant arba pašalinant ankšties kopijas. Kurie yra mažiausi ir pagrindiniai „Kubernetes“ klasterio vienetai. Ankštys sukuriamos iš konteinerio vaizdų ir gali būti padidintos arba sumažintos pagal poreikį. Tai leidžia programoms tvarkyti padidėjusį srautą arba darbo krūvį pridedant daugiau „Pod“ kopijų, kad apkrova būtų paskirstyta tolygiai, ir sumažinti, kai sumažėja poreikis, siekiant optimizuoti išteklių panaudojimą. Horizontalus mastelio keitimas Kubernetes – pasiekiamas naudojant valdiklius. Tokie kaip „ReplicaSets“ arba „Deployments“, kurie valdo „Pod“ gyvavimo ciklą ir mastelį.

Vertikalus mastelio keitimas

Kita vertus, vertikalus mastelio keitimas apima išteklių reikalavimų ir talpyklų apribojimų koregavimą. „Kubernetes“ leidžia nurodyti išteklių reikalavimus ir apribojimus kiekvienam „Pod“ konteineriui, pvz., CPU ir atminčiai. Išteklių reikalavimai nurodo minimalų išteklių kiekį, reikalingą sudėtiniam rodiniui paleisti, o išteklių apribojimai apibrėžia didžiausią konteinerio galimų naudoti išteklių kiekį. Tai leidžia vertikaliai padidinti konteinerių mastelį, skiriant daugiau procesoriaus ir atminties išteklių konteineriams, kuriems reikalingas didesnis našumas arba daug išteklių reikalaujantis darbo krūvis, ir atvirkščiai. Vertikalus mastelio keitimas yra naudingas mechanizmas, skirtas optimizuoti išteklių panaudojimą ir atskirų talpyklų veikimą Pod.

Automatinis mastelio keitimas

„Kubernetes“ taip pat teikia tokias funkcijas kaip automatinis mastelio keitimas. Tai leidžia apibrėžti taisykles ir strategijas, kad programos būtų automatiškai keičiamos pagal metriką, pvz., procesoriaus panaudojimą arba tinkintą metriką. Tai leidžia programoms dinamiškai didinti arba mažinti mastelį, atsižvelgiant į darbo krūvio poreikius realiuoju laiku. Efektyvaus išteklių panaudojimo ir optimalaus našumo užtikrinimas.

Skirtingų komponentų mastelio keitimas

Be to, „Kubernetes“ leidžia savarankiškai keisti skirtingus programos komponentus. Pavyzdžiui, galite atskirai keisti programos priekinės ir užpakalinės dalies komponentus, atsižvelgdami į atitinkamus jų darbo krūvio poreikius. Tai suteikia lankstumo ir detalaus skirtingų programos komponentų mastelio keitimo kontrolę. Leidžia optimizuoti išteklių paskirstymą ir našumą, atsižvelgiant į konkrečius kiekvieno komponento reikalavimus.

Slenkantys atnaujinimai

Slenkantys naujinimai yra pagrindinė „Kubernetes“ funkcija, leidžianti sklandžiai atnaujinti arba grąžinti programas be prastovų. Palaiko nuolatinius naujinimus, kurie užtikrina, kad programas būtų galima atnaujinti arba atšaukti palaipsniui. Po vieną, išlaikant norimą kopijų skaičių.

Slenkančio atnaujinimo metu užtikrina, kad naujinimas būtų atliktas kontroliuojamai. Sumažinti poveikį programos pasiekiamumui ir veikimui. Atnaujinimo procesas apima naujų talpyklų su atnaujinta programos versija kūrimą. Ir tada palaipsniui nutraukiant senus Pods po vieną, užtikrinant, kad visada būtų išlaikytas norimas kopijų skaičius. Tai leidžia programai toliau veikti ir aptarnauti srautą viso atnaujinimo proceso metu be pastebimų prastovų.

Vienas iš pagrindinių nuolatinių naujinimų privalumų yra tai, kad jie suteikia sklandų ir kontroliuojamą būdą atnaujinti programas. Leidžiama nuolat teikti naujas funkcijas, pataisyti klaidas ir patobulinti, kartu užtikrinant, kad programa išliktų pasiekiama ir reaguotų vartotojams. Slenkantys naujinimai taip pat suteikia galimybę atšaukti naujinimus, jei aptinkamos problemos, todėl galima greitai ir efektyviai atsigauti po galimų gedimų.

Atnaujina strategijas

„Kubernetes“ teikia įvairias nuolatinio atnaujinimo strategijas, įskaitant tokias strategijas kaip nuolatiniai naujinimai, mėlynai žalias diegimas ir „Canary“ diegimas. Šios strategijos leidžia tinkinti naujinimo procesą pagal konkrečius programos reikalavimus ir atlikti skirtingų detalumo ir valdymo atnaujinimų. Pavyzdžiui, naudodami mėlynai žalią diegimą galite atnaujinti atskirą kopijų rinkinį naudodami naują programos versiją, o tada perjungti srautą į atnaujintą kopijų rinkinį, kai tik patvirtinsite, kad jis yra stabilus, taip sumažinant galimų problemų riziką.

Konfigūracijos valdymas

Konfigūracijos valdymas yra svarbus „Kubernetes“ klasterio programų valdymo aspektas. K8s pateikia keletą konfigūracijų valdymo mechanizmų, leidžiančių atskirti konfigūracijos detales nuo programos kodo ir valdyti jas savarankiškai. Tai padeda atskirti problemas ir leidžia efektyviai valdyti konfigūracijas įvairiose aplinkose.

Kai kurios pagrindinės Kubernetes konfigūracijos valdymo funkcijos apima:

  1. „ConfigMaps“: „ConfigMaps“ yra „Kubernetes“ ištekliai, leidžiantys saugoti ir tvarkyti konfigūracijos duomenis kaip raktų ir reikšmių poras. „ConfigMaps“ gali būti naudojamas konfigūracijos detalėms, pvz., aplinkos kintamiesiems, komandinės eilutės argumentams ir konfigūracijos failams, saugoti. „ConfigMaps“ galima kurti ir atnaujinti nepriklausomai nuo programų konteinerių, todėl galite dinamiškai valdyti konfigūracijas nekeičiant konteinerio vaizdų ar programos kodo.
  2. Paslaptys: paslaptys – „Kubernetes“ ištekliai, kuriuose buvo saugoma slapta informacija, pvz., slaptažodžiai, prieigos prieigos raktai ir kiti konfidencialūs duomenys. Paslaptys – užšifruotos ir gali būti naudojamos saugiai saugoti ir valdyti neskelbtiną informaciją, reikalingą programoms, veikiančioms K8s klasteryje. Paslaptys gali būti naudojamos kaip aplinkos kintamieji arba kaip failai, įmontuoti į konteinerius, suteikiant saugų būdą valdyti neskelbtiną konfigūracijos informaciją.
  3. Šablonų atvaizdavimas: „Kubernetes“ teikia įtaisytuosius konfigūracijos šablonų atvaizdavimo mechanizmus naudojant tokius įrankius kaip „Helm“, „Kustomize“ arba paprastus K8s aprašus. Šie įrankiai leidžia apibrėžti šablonus su konfigūracijos reikšmių rezervuotais ženklais ir dinamiškai generuoti konfigūracijos failus diegimo metu. Tai leidžia efektyviai valdyti konfigūracijas įvairiose aplinkose ir supaprastina sudėtingų konfigūracijų valdymo procesą.
  4. Diegimo valdymas: suteikia įvairių programos konfigūracijų, pvz., kelių kopijų, skirtingų sudėtinio rodinio vaizdų ir skirtingų konfigūracijos reikšmių, valdymo mechanizmus, naudojant tokias funkcijas kaip diegimas, būsenos rinkiniai ir demonų rinkiniai. Šie mechanizmai leidžia valdyti skirtingas programos versijas ar konfigūracijas kontroliuojamai ir automatizuotai, palengvinant efektyvų konfigūracijos valdymą.
  5. Konfigūracijos poslinkio aptikimas: „Kubernetes“ suteikia konfigūracijos poslinkio aptikimo mechanizmus, o tai reiškia veikiančios programos konfigūracijos pakeitimus, kurie nukrypsta nuo norimos būsenos. K8s turi integruotą funkciją, leidžiančią palyginti faktinę programos konfigūraciją su norima konfigūracija, nurodyta konfigūracijos šaltiniuose, leidžiančią aptikti ir ištaisyti konfigūracijos nukrypimus.

Apibendrinimas

„Kubernetes“ yra galinga ir plačiai naudojama konteinerių orkestravimo platforma, kuri supaprastina konteinerinių programų diegimą, mastelį ir valdymą paskirstytoje aplinkoje. Jame pateikiamas gausus programų diegimo, mastelio keitimo ir konfigūracijos valdymo automatizavimo funkcijų rinkinys. Leidžia organizacijoms pasiekti efektyvų, atsparų ir keičiamo dydžio konteinerinį diegimą.

Dėl savo modulinės architektūros K8s yra lanksti ir išplečiama platforma. Tai gali būti pritaikyta, kad atitiktų specifinius skirtingų programų ir aplinkos reikalavimus. Jis siūlo patikimas funkcijas, skirtas valdyti konteinerines programas, tokias kaip automatinis mastelio keitimas, nuolatiniai naujinimai, paslaugos, įėjimas ir konfigūracijos valdymas. Tai leidžia organizacijoms efektyviai valdyti konteinerines programas gamybos aplinkoje.

„Kubernetes“ taip pat teikia gyvybingą plėtinių, įrankių ir paslaugų ekosistemą. Tai padidina jo galimybes ir supaprastina konteinerinių programų valdymą. Aktyvi bendruomenė ir ekosistema aplink Kubernetes ir toliau skatina naujoves ir tobulina platformą. Tai yra populiarus pasirinkimas diegiant ir valdant konteinerines programas dideliu mastu.

Organizacijoms vis dažniau taikant konteinerizavimo ir mikropaslaugų architektūrą šiuolaikinėms programoms kurti. K8s tapo de facto konteinerių orkestravimo standartu. Išsamus funkcijų rinkinys, lankstumas ir mastelio keitimas. Padarykite tai galinga platforma konteinerinėms programoms valdyti sudėtingoje ir dinamiškoje aplinkoje. Naudodamos Kubernetes, organizacijos gali pasiekti efektyvų, keičiamo dydžio ir atsparų konteinerinių programų diegimą. Suteikdami jiems galimybę užtikrintai teikti modernias, debesies programas.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?